Aromatherapie

CASATO Praktijk Gezondheidszorg Rotterdam-Delfshaven

 

      AANBIEDINGEN BIJ CASATO.... KLIK HIER ! 

 

Home
Sport
Lavendel
Grove den
Rozemarijn
Eucalyptus


Aromatherapie

De essentiŽle oliŽn worden ook etherische, vluchtige of aromatische oliŽn genoemd. Zij zijn opgebouwd uit heel kleine druppeltjes waterachtige vloeistof. Ze werden vroeger oliŽn genoemd omdat ze op water bleven drijven. Ten onrechte, want de oliŽn zijn beslist niet vettig. De vloeistof komt voor in wortels, stengels, stammen, bladeren, bloemen, vruchten, zaden, takken of harsen van planten of bomen. Via onze huid, onze ademhaling of d.m.v. inname kunnen de oliŽn in ons bloed worden opgenomen. Behandeling met deze oliŽn wordt aromatherapie genoemd, een deelgebied van de fytotherapie (kruidgeneeskunde). Onder de knoppen links hiernaast vindt u enige voorbeelden van essentiŽle oliŽn.

Productie en echtheid

Het produceren van een essentiŽle olie uit een plant die geteeld is zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, gebeurt op natuurlijke wijze door bijvoorbeeld persing of stoomdestillatie. De chemische industrie produceert nabootsingen van verschillende bestanddelen van etherische oliŽn. Bestanddelen op zich doen echter weinig. De werkzaamheid van essentiŽle oliŽn ontstaat namelijk door van nature gecombineerde zuivere stoffen. Er worden ook goedkope oliŽn aangeboden die synthetisch zijn geÔmiteerd of aangelengd met vette plantenoliŽn. Op het etiket moet het woord essentiele- of etherische olie voorkomen, wil men zeker zijn van de echtheid van de olie. Ook zijn er dan nog kwaliteitsverschillen tussen de verscheidene merken. Het is daarom goed om het product te kopen bij een aromatherapeut en niet zomaar bij een drogist of in een winkel met een zogenaamd natuurzuiver tintje. Goedkoop is dan vaak duurkoop!

Homeopathie

Aromatherapie heeft met homeopathie gemeen, dat het de natuurgeneeskracht van het organisme in zijn strijd tegen ziekten kan ondersteunen en niet met geweld lastige verschijnselen onderdrukt.

Eigenschappen van essentiŽle oliŽn

In wetenschappelijke literatuur van o.a. professor Duraffourd (Parijs) staat dat essentiŽle oliŽn de volgende eigenschappen bezitten:

  • ontsmettende werking
  • ontgiftende werking
  • activerende werking
  • harmoniserende werking
  • energetische werking

Toepassing van essentiŽle oliŽn

Een heilzame geur in huis.EssentiŽle oliŽn kunnen op diverse wijzen worden toegepast. Zij kunnen worden ingemasseerd (bijvoorbeeld in een hammam omdat de warmte van de stenen massagetafel de huid extra openstelt voor opname). Ze kunnen geÔnhaleerd worden en ook worden toegepast in een zuivere crŤme, zalf, shampoo, badschuim, bodylotion en in groene klei. In water opgelost kan de olie puur in bad gedruppeld worden. Om lucht te ontsmetten en ter veroorzaking van een aangename geur kan olie in waxinelampjes of aromastreamer puur worden gebruikt. 

Een consult

Wilt u meer weten over de essentiŽle oliŽn, dan kunt u altijd bellen. Wilt u voor een consult komen, dan wordt een gesprek aangegaan waarin u uw verhaal voorlegt (op basis van diplomaís binnen de gezondheidszorg is naast deskundigheid en vakkennis ook een beroepsgeheim gegarandeerd). U krijgt een advies en kunt indien nodig en als u dat wenst, producten met essentiŽle olie aanschaffen. Wilt u alleen een bepaald product kopen, zonder consult, is dit natuurlijk ook mogelijk in CASATOīs winkel en wordt uiteraard geen consultprijs berekend. De prijs van een consult bedraagt overigens Ä 54,80.

Naar de hammambehandelingen? Klik hier!


Openingstijden:

CASATO heeft geen vaste openingstijden, maar is geopend op afspraak. Afspraken kunnen (alleen telefonisch en niet per e-mail) worden gemaakt tussen 12.00 en 24.00 uur, 7 dagen per week. 

Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met:

CASATO Rotterdam
Bel met Sam Lensen: 010-2760270 (van 12.00-24.00 uur/7 dgn. per wk.).

CASATO is kleinschalig! Zijn we even in gesprek of er staat er een antwoordapparaat aan? Spreek in dat geval eventjes in of bel later even terug alstublieft! Als het u beter uitkomt, kunt u ook uw telefoonnummer emailen en dan bellen we u snel op.

e-mail: mail@casato.nl

 


Home ] hammam/massage ] Gezichtsbehandeling ] Massage huis/hotel ] Gesprekstherapie ] Afslanken ] [ Aromatherapie ] Scholing ] Nieuwsbrief ] Contact en info ] Links ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan mail@casato.nl
Copyright © 2000 CASATO Rotterdam
Laatst bijgewerkt: 25 maart 2010.
Bij deze webpagina is een disclaimer opgenomen. Deze treft u aan onder knopje "Contact en Info". Wij adviseren u de inhoud van deze disclaimer te lezen.