Eucalyptus

CASATO Praktijk Gezondheidszorg Rotterdam-Delfshaven

 

      AANBIEDINGEN BIJ CASATO.... KLIK HIER ! 

 

Home
Omhoog


Eucalyptus / Eucalyptus Globulus:

familie: Eucalyptus behoort tot de Mirtefamilie.

verspreidingsgebied: Oorspronkelijk in TasmaniŽ en AustraliŽ. Nu gecultiveerd in Zuid-Europa, AustraliŽ, CaliforniŽ, Rusland, OekraÔne, China, BraziliŽ, Afrika.

winning: Winning van de etherische olie van eucalyptus wordt gedaan via waterdampdestillatie.

plantendelen: Etherische olie van eucalyptus wordt gewonnen uit jonge takken en blaadjes.

etherisch oliegehalte: 2 %. De benodigde hoeveelheid voor 1 kg. etherische olie is 50 kg. plantenmateriaal.

geschiedenis: Het aparte aroma is welbekend van de geneesmiddelen voor verkoudheid. Wordt ook gomboom genoemd. Vroeger verhuisden zieken naar plaatsen waar deze boom groeide. Van oudsher in AustraliŽ als huismiddel gebruikt tegen luchtwegklachten. Ook benut voor tropische infectiesziekten en huidkwalen.

eigenschappen: Eucalyptus heeft veel gemeen met basilicumolie en zorgt voor dezelfde stimulans als het gaat om verkwikking van lichaam en geest. Eucalyptus wordt gebruikt tegen hoest en holteontstekingen. Deze olie wordt in het Arabisch- of Turks Bad (Hammam) via stoom, inhalatie of in het bad gebruikt.

EssentiŽle oliŽn zijn een prachtig geschenk van de natuur, maar vervangen nooit een arts.

Wilt u meer weten over deze of andere etherische oliŽn of over aromatherapie ůf wilt u een etherische olie bestellen, e-mail of bel dan even met ťťn van de onderstaande nummers. U kunt dan spoedig uw bestelling bij CASATO afhalen.


Openingstijden:

CASATO heeft geen vaste openingstijden, maar is geopend op afspraak. Afspraken kunnen (alleen telefonisch en niet per e-mail) worden gemaakt tussen 12.00 en 24.00 uur, 7 dagen per week. 

Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met:

CASATO Rotterdam
Bel met Sam Lensen: 010-2760270 (van 12.00-24.00 uur/7 dgn. per wk.).

CASATO is kleinschalig! Zijn we even in gesprek of er staat er een antwoordapparaat aan? Spreek in dat geval eventjes in of bel later even terug alstublieft! Als het u beter uitkomt, kunt u ook uw telefoonnummer emailen en dan bellen we u snel op.

e-mail: mail@casato.nl

 


Home ] Omhoog ] Sport ] Lavendel ] Grove den ] Rozemarijn ] [ Eucalyptus ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan mail@casato.nl
Copyright © 2000 CASATO Rotterdam
Laatst bijgewerkt: 25 maart 2010.
Bij deze webpagina is een disclaimer opgenomen. Deze treft u aan onder knopje "Contact en Info". Wij adviseren u de inhoud van deze disclaimer te lezen.