Massagecursus

Vanwege herinrichting is CASATO op dit moment  tijdelijk gesloten. Excuses voor het ongemak.

Massagecursus bij CASATO

Bij ons is het mogelijk om een massagecursus te volgen met 2 personen. Dus uitstekend geschikt voor partners of samen met een familielid/vriend/vriendin! 

De cursumassag1s wordt speciaal voor twee cursisten tegelijk aangeboden en er zijn dan geen andere cursisten. Op deze wijze kan deskundige individuele aandacht worden besteed aan iedere cursist.  

De CASATO massagecursus wordt deels gegeven in onze hammam, deels op de massagebank.

De cursus wordt niet op speciale data gegeven, maar wanneer u het wenst. U kunt zich altijd (met 2 personen tegelijk) aanmelden en in overleg met u worden dan de data afgesproken. Dit kan overdag, ’s avonds en ook in het weekend.

Inhoud

Tijdens de 5-delige CASATO massagecursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 4 basistechnieken van massage, maar ook aan de fysiologie en anatomie van het menselijk lichaam. 

De vier basistechnieken zijn:

Effleurage (strijkmassage) is de meest toegepaste massagevorm, bestaande uit een reeks glijdende masseren2bewegingen met uw vlakke hand, uw vingers of uw duimen, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de spieren over het algemeen worden ontspannen. De richting van de beweging moet náár het hart toe gericht zijn.
Pétrissage (kneedmassage) is over het algemeen een kneding waarbij druk wordt uitgeoefend. U kneedt als het ware de diepere lagen van de spieren om vastzittend weefsel los te maken en kramp op te heffen of te voorkomen.
Frictie (wrijfmassage) wordt voornamelijk met de duimen uitgevoerd om de onderhuidse weefsels te bereiken. De massage bestaat uit zich geleidelijk verplaatsende, kleine ronddraaiende bewegingen, over dat gedeelte van het lichaam dat u wenst te behandelen. U oefent flinke druk uit op het onderliggende weefsel om reumatische knobbeltjes weg te werken of restanten van giftige of afvalproducten af te breken.
Tapotements of percussie (klopmassage) zijn alle ritmische bewegingen zoals kloppen, hakken en slaan. Uw handen slaan, kloppen of hakken het weefsel.

Duur en kosten

Deze basis-massagecursus duurt 10 uur in totaal voor 2 personen (lees: 2 cursisten) tegelijk. Deze 10 uur worden verdeeld over 5 delen van twee praktijklesuren per keer. Deze vijf data worden in overleg afgesproken. 

De prijs voor de gehele 5-delige cursus is € 180,- per persoon. Betaling geschiedt vooraf. (Een massagecursus kan ook door CASATO verzorgd worden voor meer dan twee personen indien u zelf een eigen “groepje” heeft samengesteld.)

Geen tweede cursist gevonden?

Kun je wel een eigen “proefpersoon” maar geen tweede cursist meenemen? Dan kost de cursus € 200,- voor 5 uur (i.p.v.10 uur bij 2 cursisten).

Meer persmasseren1onen voor de cursus?

(Een massagecursus kan ook door CASATO verzorgd worden voor meer dan twee personen indien u zelf een eigen “groepje” heeft samengesteld.)

Vervolgcursussen

Er zijn na de ‘basiscursus massage’ nog diverse vervolgcursussen te volgen bij CASATO. Neem even contact op voor meer informatie.